Volledig scherm
Politie © Politie

Verdachte van vernielingen in natuurgebied De Scheeken bij Liempde meldt zich bij politie

LIEMPDE - Een man heeft zichzelf zaterdag bij de politie gemeld en gezegd dat hij vernielingen heeft gepleegd in natuurgebied De Scheeken bij Liempde. Dat meldt de politie.

Volledig scherm
De edelherten leven in een gebied waar een overvloed aan eten is. De groep doet het uitstekend sinds de uitzetting in De Scheeken. (Archieffoto BD) © Domien Van Der Meijden

Tussen maart 2017 en juni 2019 werden in het gebied slagbomen doorgezaagd, borden bekrast, hekken open gezet en sloten vernield of gestolen in het natuurgebied. De vernielingen begonnen nadat in maart 2017 edelherten waren uitgezet in het gebied. 

De politie had beelden van de vernielingen waarop de man zichtbaar was, en plaatste deze online met het verzoek aan de dader zich te melden voor 24 juni. Zou hij dat niet doen, dan zou de politie hem die datum herkenbaar in beeld brengen in opsporingsprogramma Bureau Brabant.

De Scheeken ligt ten zuiden van Liempde, tussen Best en Boxtel.

  1. Controles in zes gemeenten leren: huisvesting arbeidsmigranten nog vaak niet op orde
    PREMIUM

    Huisbazen hardleers: huisves­ting arbeidsmi­gran­ten in regio blijft slecht

    HAAREN - Werkgevers, uitzendbureaus en huisjesmelkers leren te weinig van controles naar de woon- en werkomstandigheden van arbeidsmigranten. Keer op keer blijkt dat de brandveiligheid niet in orde is, er te veel Oost-Europeanen in één huis wonen of dat ze niet ingeschreven staan bij de gemeente. In de belabberdste gevallen komen al die misstanden voor in één pand. ,,We komen steeds weer dezelfde overtredingen tegen”, stelt Fred Emmerik van Kenniscentrum Handhaving van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.