Volledig scherm
Politie © Politie

Verdachte van vernielingen in natuurgebied De Scheeken bij Liempde meldt zich bij politie

LIEMPDE - Een man heeft zichzelf zaterdag bij de politie gemeld en gezegd dat hij vernielingen heeft gepleegd in natuurgebied De Scheeken bij Liempde. Dat meldt de politie.

Volledig scherm
De edelherten leven in een gebied waar een overvloed aan eten is. De groep doet het uitstekend sinds de uitzetting in De Scheeken. (Archieffoto BD) © Domien Van Der Meijden

Tussen maart 2017 en juni 2019 werden in het gebied slagbomen doorgezaagd, borden bekrast, hekken open gezet en sloten vernield of gestolen in het natuurgebied. De vernielingen begonnen nadat in maart 2017 edelherten waren uitgezet in het gebied. 

De politie had beelden van de vernielingen waarop de man zichtbaar was, en plaatste deze online met het verzoek aan de dader zich te melden voor 24 juni. Zou hij dat niet doen, dan zou de politie hem die datum herkenbaar in beeld brengen in opsporingsprogramma Bureau Brabant.

De Scheeken ligt ten zuiden van Liempde, tussen Best en Boxtel.

  1. Klimaatneutraal SCG'18 als rolmodel in Sint-Michielsgestel

    Klimaatneu­traal SCG'18 als rolmodel in Sint-Michiels­ges­tel

    SINT-MICHIELSGESTEL - Voetballen op haar zowat klimaatneutrale accommodatie van Sportpark Zegenwerp maakt SCG'18 welhaast tot een modelvoetbalclub. Gasloos, met warmteterugwinning én met 105 zonnepanelen zélf elektriciteit opwekkend is de Gestelse club ogenschijnlijk uniek in het land. Klaar voor de toekomst, daarmee een voorbeeld voor voetballand Nederland. Betrokken instanties, organisaties, bedrijven en omwonenden kregen vrijdagmiddag uitleg bij de realisering van het gedurfde project.