Volledig scherm
PREMIUM
Het hoofdgebouw van Haarendael. © Jan Zandee

Verkoop Landgoed Haarendael is bezegeld

HAAREN - De koopovereenkomst voor het veelbesproken landgoed Haarendael in Haaren is al getekend. Er rest nog één formaliteit. Niet dat die verkoop een einde maakt aan een langslepend conflict rond het landgoed.

Zorgorganisatie Cello uit Vught en de Haarense ondernemer Wim Vugts hebben hun handtekening onder de verkoopakte van landgoed Haarendael in Haaren gezet. Vugts, huurder van het complex, heeft het hoogste bod op het landgoed gedaan. Hij wordt eigenaar van Haarendael, mits Cello toestemming krijgt voor de verkoop van het College Sanering Zorginstellingen.

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."