Liempdenaar Jo Custers is secretaris van de  Heilig Hartparochie. Die is over een jaar uit de financiële zorgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Liempdenaar Jo Custers is secretaris van de Heilig Hartparochie. Die is over een jaar uit de financiële zorgen. © copyright Marc Bolsius

Verkopen vastgoed helpen Boxtelse parochie uit de rode cijfers

BOXTEL - Zonder drastisch ingrijpen zou de Heilig Hartparochie, met kerken in Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde, jaar na jaar een verlies van zo'n 100.000 euro leiden. Maar door de verkoop van de Heilig Hartkerk in Boxtel - voor 320.000 euro - en de aanstaande verkoop van drie pastorieën en pastorietuinen kan het parochiebestuur het tij keren. ,,We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet", zegt secretaris Jo Custers (70) uit Liempde.

  1. Wat heeft de toekomst in petto voor de lelijkste oever van de Dommel?
    DE GROENE LEVENSADER

    Wat heeft de toekomst in petto voor de lelijkste oever van de Dommel?

    BOXTEL - Er kronkelt een riviertje door je dorp. Bijzondere flora groeit welig tegen de oevers van de Dommel, de waterspitsmuis en kamsalamander vermaken zich er prima, zo in hartje Boxtel. Tegelijkertijd wil het dorp groeien. Moet er soms gebouwd worden. En daar knelt het. Dus nam Boxtel een opvallend besluit: bij toekomstige ontwikkelingen moet rekening gehouden worden met de ‘Groene Levensader door Boxtel’. Dat is inmiddels twintig jaar geleden. Vandaag aflevering 4 (en het slot van deze serie): de toekomst van de lelijkste oever van de Dommel.