De vier voorzitters van verenigingen die Den Domp gebruiken en zich zorgen maken over de toekomst van het gemeenschapshuis in Haaren. Zittend: Norbert Verbraak. Staand vlnr rechts: Addy Slaats, Adri van Haaren en Frans van den Oetelaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De vier voorzitters van verenigingen die Den Domp gebruiken en zich zorgen maken over de toekomst van het gemeenschapshuis in Haaren. Zittend: Norbert Verbraak. Staand vlnr rechts: Addy Slaats, Adri van Haaren en Frans van den Oetelaar. © Johan van Grinsven/BD

Verontrusting en frustraties om uitblijven renovatie Den Domp in Haaren

HAAREN - Vier grote gebruikers van gemeenschapshuis Den Domp in Haaren hebben een brandbrief gestuurd naar burgemeester en wethouders van Haaren en de vier politieke partijen. Ze willen eindelijk duidelijkheid over de renovatie van Den Domp. ,,Dit sleept al zo'n vijftien jaar aan”, zegt voorzitter Norbert Verbraak van KBO Haaren (1.100 leden). ,,Wij vertegenwoordigen met z'n vieren heel veel mensen. Die moet de gemeente serieus nemen.” 

Het gaat naast de ouderenbond ook om muziekvereniging Sint Gregorius, stichting Haarense Revue en stichting BV Tonpraot. Zij noemen de slepende kwestie ‘een zeer  stroperig traject met steeds weer nieuwe toezeggingen over de besluitvorming'. Zo is het gemeentehuis in beeld is geweest als alternatief voor renovatie van Den Domp. Voorzitter Norbert Verbraak van KBO Haaren: ,,Weer nieuwe onderzoeken. Dat alleen al heeft ons twee jaar gekost. Het vervelende is dat we nu nog niet weten hoe de vlag erbij hangt. En de datum van de opsplitsing van Haaren nadert met rasse schreden.”

  1. Fitter dan fitboy Ronny
    Column

    Fitter dan fitboy Ronny

    Squads. Lunges. Burpees. Het is alweer twee weken geleden dat ik een virtuele sportles volgde. Met Basic Fit’s Ronny vanuit zijn woonkamer als drill instructor. ‘Dit is echt supertof. Gaan we tijdens deze quarantaine elke dag doen!’, zei ik toen nog. Nu, inmiddels veertien dagen later, kan ik niet anders dan constateren dat ik vooral rondjes met de hond en wandelingen van laptop via fornuis naar wasmachine en weer terug gemaakt heb. En dat het weliswaar elke dag joggingbroekendag was, maar dat er verdacht weinig gejogd is.