De Ockhuizenweg in Son gaat dit jaar op de schop. Dat is ook hard nodig, want het vele vrachtverkeer heeft het asfalt en de bermen flink aangetast
Volledig scherm
PREMIUM
De Ockhuizenweg in Son gaat dit jaar op de schop. Dat is ook hard nodig, want het vele vrachtverkeer heeft het asfalt en de bermen flink aangetast © Jean Pierre Reijnen

Verouderde Ockhuizenweg in Son en Breugel wordt gerenoveerd en breder gemaakt

De Ockhuizenweg in het buitengebied van Son en Breugel wordt vanaf deze zomer aangepakt. De gemeente gaat de weg breder maken en renoveren. Het moet de veiligheid van fietsers verbeteren.

De Ockhuizenweg is een geasfalteerde, maar smalle en verouderde weg. De straat wordt aangemerkt als landbouwweg, maar de afgelopen jaren hebben veel vrachtwagens er gebruik van gemaakt. Bijvoorbeeld vanwege de aanwezigheid van leveranciers van boerenbedrijven en ook recyclingsbedrijf Semler is er gevestigd, wat zorgt voor veel vrachtverkeer. De bermen zijn afgesleten en het asfalt is aan vervanging toe.

  1. Fitter dan fitboy Ronny
    Column

    Fitter dan fitboy Ronny

    Squads. Lunges. Burpees. Het is alweer twee weken geleden dat ik een virtuele sportles volgde. Met Basic Fit’s Ronny vanuit zijn woonkamer als drill instructor. ‘Dit is echt supertof. Gaan we tijdens deze quarantaine elke dag doen!’, zei ik toen nog. Nu, inmiddels veertien dagen later, kan ik niet anders dan constateren dat ik vooral rondjes met de hond en wandelingen van laptop via fornuis naar wasmachine en weer terug gemaakt heb. En dat het weliswaar elke dag joggingbroekendag was, maar dat er verdacht weinig gejogd is.