Volledig scherm
PREMIUM
Inkwartiering bij familie Van Kampen in Schijndel tijdens de Eerste Wereldoorlog. © Archieffoto Heemkundekring Schijndel

Verveling druipt er vanaf op Schijndelse foto’s uit Eerste Wereldoorlog

SCHIJNDEL - Van de moord op Frans Ferdinand tot de Schijndelse Vredesoptocht met de wagen van Bolsius. De audiovisuele groep van de Heemkundekring Schijndel heeft de Eerste Wereldoorlog mooi in een tentoonstelling gevat.

Het was aanvankelijk zomaar toeval. Maar toen de Heemkundekring Schijndel erachter kwam, wilden ze het niet zomaar voorbij laten gaan. De Heemmanifestatie op 10 en 11 november viel precies samen met het einde van de Eerste Wereldoorlog, honderd jaar geleden, op de elfde van de elfde om elf uur.

  1. Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustraten Meierijstad

    Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustra­ten Meierij­stad

    VEGHEL - Het komt niet meer goed met de druppel in Meierijstad. Het college van B&W heeft besloten dat het betalingssysteem voor de milieustraten in Meierijstad de prullenbak in kan. Vanwege technische problemen functioneerde dit systeem (met achteraf betalen één keer per jaar) vanaf het begin al niet. Nu wordt ervoor gekozen om met een pinbetaling direct af te rekenen. De druppel blijft wél in gebruik voor het gebruik van de ondergrondse containers.