Volledig scherm
Jongeren met spoed naar ziekenhuis nadat ze vermoedelijk xtc hadden gebruikt. © Sander van Gils

Vijf jongeren met spoed naar ziekenhuis na gebruik xtc bij jeugdzorginstelling in Boxtel, een jongere kritiek

BOXTEL - Vijf jongeren zijn zondagavond met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat zij vermoedelijk xtc hadden gebruikt bij jeugdzorginstelling De La Salle in Boxtel. Met een van de jongeren gaat het volgens de politie slecht.

Iets na 19.30 uur werden de eerste jongeren van het groepje op het terrein buiten onwel. Later moesten meer ambulances ter plaatse komen. De jongeren hebben vermoedelijk xtc gebruikt en zijn per ambulance naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

De La Salle neemt de zaak hoog op. ,,We vermoeden dat de jongeren xtc hebben gebruikt die door externe dealers naar binnen is gebracht", zegt woordvoerster Mehlika Schopen. ,,We gaan uitgebreid bekijken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Wie zijn deze dealers, hoe kwamen de contacten tot stand, zijn er nog meer pillen binnen onze muren en zijn er meer jongeren die hebben gebruikt?”

De La Salle is een behandelcentrum voor jongeren van 6 tot 23 jaar met doorgaans een licht verstandelijke beperking, gecombineerd met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek.