Volledig scherm
Boek & Bal staat in het teken de 'De moeder de vrouw'. © Marcel Jurriens

Vijftien Boxtelse schrijvers bij Boek & Bal

BOXTEL - Liefst vijftien Boxtelse boekenschrijvers zijn aanwezig bij Boek & Bal in Podium Boxtel en signeren daar voor lezers hun boeken. Tet van der Donk interviewt tijdens het evenement de bekende schrijver Jeroen Thijssen.

Het thema van de Boekenweek is in 2019 ‘De moeder de vrouw.’ Dat loopt als een rode draad door het evenement Boek & Bal dat 23 maart in Podium Boxtel wordt gehouden. Een evenement met boekpresentaties en signeermomenten van vijftien Boxtelse schrijvers, interviews, beeldende kunst, muziek en optredens.

Samenwerking voor Boek & Bal

Trudy van Rooij, schrijver van het boek ‘Zo heb je mij genoemd’ en Anita Engelshoven van de Bruna werkten onder meer samen met de bibliotheek en Podium Boxtel om Boek & Bal dit jaar vorm te geven. Paul van Alphen werd erbij betrokken voor de muzikale omlijsting.

,,De schrijvers signeren hun boeken. Na het evenement is er bij de Bruna een speciaal Boxtels hoekje waar alle boeken van de vijftien Boxtelse schrijvers te koop zijn. Dat richt Anita Engelshoven daar speciaal voor in”, vertelt Trudy van Rooij.

Zelf houdt ze haar splinternieuwe boek ‘Zo heb je mij genoemd’ ten doop. Een boek dat handelt over een oma en kleinkind en dat in feite drie generaties ‘de vrouw’ in romanvorm in beeld brengt.

Tijdens de avond is er volop muziek van onder meer Kim van Casteren, Fenne van Wuijtswinkel, Diana Huismans en Roeland Heesbeen. Kunstenaar Jan de Hoogh maakt een kunst-installatie over moeder de vrouw en er zijn theateroptredens van studenten van het Koning Willem I College.

Jeroen Thijssen wordt geïnterviewd

Tet van der Donk doet de interviews en gaat in gesprek met de vijftien Boxtelse schrijvers en de beroemde schrijver Jeroen Thijssen die onder meer ‘Solitude’ schreef en ‘Hazer.’ Kaartjes zijn bij de bilbiotheek te koop voor 7,50 euro. Maar ook via internet en bij Bruna, Hebbes, Jumbo, Marimba en Beter bewust.