Volledig scherm
De Dungense Belevingstuin achter de Litserborg in Den Dungen. © Domien van der Meijden/BD

Vivent wil nieuwe naam voor woonzorgcentrum in Den Dungen

DEN DUNGEN - Zorgorganisatie Vivent wil meer herkenbaarheid in Den Dungen voor woonzorgcentrum Litserborg. Daarom gaat Vivent op zoek naar een nieuwe naam voor het complex met vier woningen met ieder zeven mensen met dementie. Vivent schreef een prijsvraag uit voor een nieuwe naam. 

Vivent Litserborg is sinds vijf jaar gevestigd bij ontmoetingscentrum Litserborg aan de Litserstraat in Den Dungen.  ‘In de afgelopen jaren zijn de woningen verder ontwikkeld en is de zorg verder gespecialiseerd’, meldt Vivent in een persbericht. ‘Om duidelijker herkenbaar te zijn in de Dungense samenleving, is er behoefte aan een nieuwe naam'. 

Daarom daagt Vivent inwoners van Den Dungen en Maaskantje, medewerkers, vrijwilligers en bewoners van Litserborg en hun familieleden uit om een nieuwe naam te bedenken. Dat kan tussen 19 augustus en 9 september. Vivent wil de nieuwe naam per 1 januari 2020 in gebruik nemen. 

 1. Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BBQ-geuren

  Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BB­Q-geu­ren

  HELVOIRT - Het plein bij de Sint-Nicolaaskerk vormde zaterdag het toneel van een barbecuewedstrijd die meetelt voor het NK. Daarnaast was er puur voor de fun een hamburgerbakwedstrijd waaraan diverse 'prominenten' uit de dorp meededen. Alles wat niet in de maag van de juryleden belandde, kwam ten goede aan de Helvoirtse bevolking die een dagje niet hoefde te koken. Voor de niet-vleeseters was het gebied echter goeddeels een no-go area.
 2. Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakt drie bermbranden, maar brandweerwagen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’
  VIDEO

  Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroor­zaakt drie bermbran­den, maar brandweer­wa­gen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’

  HELVOIRT/TILBURG - Enorme pech zaterdagmiddag voor de brandweer. De stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakte drie bermbranden, waarvoor de brandweer moest uitrukken. Maar het lukte niet om de brand bij de Brabantsehoek in Helvoirt te blussen. ,,Het pad werd zo smal, dat onze wagen in de sloot gleed”, zegt een woordvoerder van de brandweer.