Volledig scherm
PREMIUM
Meierijstad wil vijf natuurgebieden verder ontwikkelen, waaronder de Vlagheide in Schijndel. © Jan Zandee/Fotobureau Bolsius

Vlagheide in hartje Meierijstad met nodige geduld nóg mooier

SCHIJNDEL/EERDE - Meierijstad wil twee miljoen euro steken in de ontwikkeling van vijf natuurgebieden, waaronder de Vlagheide in Schijndel. ,,Ik ben blij dat de Vlagheide nóg mooier wordt.”

Quote

Je kijkt vanaf die berg over een prachtig natuurge­bied

Elles Ploegmakers (49)

Het is een machtig mooi gevoel om op de Vlagheideberg in Schijndel te staan, vindt Elles Ploegmakers uit Eerde. ,,Het is hartje Meierijstad. Je kijkt vanaf die berg over een prachtig natuurgebied. Je ziet zelfs Tilburg liggen bij mooi weer.” Elles Ploegmakers (49) groeide op in het gebied de Vlagheide. Ze is heel blij dat Meierijstad nu eindelijk geld gaat steken in de natuurontwikkeling ervan. ,,De Vlagheide wordt nu nóg mooier.”
Meierijstad wil de komende jaren vijf grotere natuurgebieden in de gemeente aanpakken. De gemeenteraad beslist in september over het voorstel om hier twee miljoen euro in te steken. Met co-financiering van onder meer ‘Europa’  hoopt Meierijstad er circa tien miljoen euro van te maken. 

Het gaat naast de Vlagheide onder meer om het tracé van het Duits Lijntje. Meierijstad kocht voor een eurootje samen met Boxtel het tracé van het Duits Lijntje van ProRail. Doordat er al jaren geen treinen meer over dit spoor rijden is de boel erg verwilderd en al min of meer een ecologische zone van belang geworden. Door daar verder op te investeren, kan dat nog mooier worden en ook een recreatieve functie krijgen met een fiets- en/of wandelpad op Veghels en Schijndels grondgebied.