Volledig scherm
MIERLO - Een nest met processierupsen op een eikenboom. © Rob Engelaar

Voortaan WhatsAppen over stoeptegel of rups

SINT-MICHIELSGESTEL - Inwoners van Sint-Michielsgestel kunnen voortaan, net als in Boxtel en Haaren, een WhatsApp sturen naar de gemeente als het gaat om een losliggende stoeptegel, een afgebroken verkeersbord of de processierups en duizendknoop.

Het gemak dient de mens. In Sint-Michielsgestel wordt voortaan de Fixi app ingezet om inwoners de kans te bieden wat te melden over zaken in de openbare ruimte. Dat kan gaan over een kapot verkeersbord of losliggende tegel, maar ook over die vervelende processierups die overlast veroorzaakt of de onstuimige groei van de exotische duizendknoop.

Beter bereikbaar

Sint-Michielsgestel had al een Servicepunt Openbare Ruimte waar mensen telefonisch een melding konden doen. Een medewerker voert hier de melding in en meldt ze door aan de mensen die de klacht of melding gaan oplossen. Wie op de gemeentewebsite een melding maakt, komt nu op de Fixi website terecht. De gemeente denkt dat ze hierdoor nog beter bereikbaar wordt.

Wie wil kan de Fixi-app ook via de Appstore en Google Playstore opzoeken. Door een emailadres in te vullen houdt de gemeente de melder ook op de hoogte van het oplossen en de voortgang van de melding. Boxtel en Haaren gebruiken ook Fixi. In Haaren loopt dat al wat langer en daar zijn de ervaringen goed.