Volledig scherm

Voortvluchtige man (29) na grote zoekactie in Esch aangehouden

updateESCH - De man in de gestolen auto naar wie de politie dinsdagochtend op zoek was in Esch, is dinsdag rond 19.00 uur aangehouden op verdenking van autodiefstal. Het gaat om een 29-jarige inwoner uit Esch. Dat meldt een woordvoerder van de politie.

De man werd dinsdagavond op de Dorpsstraat aangehouden. 

Helikopter

De politie kwam de man dinsdag op het spoor met behulp van ANPR (Automatic Numberplate Recognition), waarbij een camera kentekens van voorbijrijdende auto's scant.

Een grootscheepse zoekactie werd opgestart. In het dorp reden veel surveillance-auto's rond en een politiehelikopter werd ingezet, die enige tijd over Esch vloog. Agenten belden huis aan huis aan en onderzochten achtertuinen en schuren. Vooral in de omgeving van de Vinkenheuvel werd gezocht. 

Verdwenen

In eerste instantie wilde de politie niet zeggen waar ze naar op zoek was. Later op de dag werd bekend dat ze zocht naar een man die reed in een gestolen auto. Of dat dé reden is voor de zoektocht, of dat de man misschien meer op zijn kerfstof heeft, wil de politie niet zeggen. 

De auto werd gevonden in de Postelstraat in Esch, maar de verdachte bleek verdwenen.

Rond 19.00 uur kon de Eschenaar worden aangehouden op de Dorpsstraat. De man werd opgepakt en vastgezet in de cel in afwachting van zijn verhoor.