Chauffeur Rob Kemps, van transportbedrijf Van der Struijk, wordt verzocht om buiten koffie te drinken in verband met het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Chauffeur Rob Kemps, van transportbedrijf Van der Struijk, wordt verzocht om buiten koffie te drinken in verband met het coronavirus. © copyright Marc Bolsius

Vrachtwagenchauffeur ‘komt het virus echt niet verspreiden’

BOXTEL/ESCH - Een bak koffie, even naar het toilet of snel de handen wassen bij de klant: dat zit er voor vrachtwagenchauffeur in de tijd van corona niet in. Bedrijven houden de chauffeur liever buiten de deur en bij sommige bedrijven wordt zélfs hun temperatuur gemeten. Chauffeurs balen: ,,Ik kan het toch niet in mijn broek doen?’’

Als Rob Kemps bij klanten komt om goederen te laden of lossen, heeft hij een vaste routine: via de open poort rijdt de chauffeur van transportbedrijf Van der Struijk uit Esch zijn vrachtwagen het terrein op. Eenmaal binnen bij het bedrijf gaat hij naar het toilet of pakt een beker koffie uit de automaat.

  1. Bij de buren bouwen ze wél woningen, Boxtelse plannen voor duizend huizen op de plank: ‘Komt goed’
    PREMIUM

    Bij de buren bouwen ze wél woningen, Boxtelse plannen voor duizend huizen op de plank: ‘Komt goed’

    BOXTEL - Het klopt dat er in Boxtel amper gebouwd wordt, terwijl de plannen voor meer dan duizend huizen op de plank liggen. Alleen in Rucphen en Moerdijk wordt op dit moment minder gebouwd. Maar dat is slechts een momentopname, zegt het gemeentebestuur. Want let op, voegt het college eraan toe: ‘Volgend jaar staan we veel hoger op de provinciale ranglijsten’. Partijen zijn er niet gerust op.