Ruiter gewond na val van paard in Drunense duinen.
Volledig scherm
Ruiter gewond na val van paard in Drunense duinen. © Meesters Multi Media / Bart Meesters

Vrouw gewond na val van paard in Drunense Duinen, traumahelikopter ingezet

HELVOIRT - Een vrouw is zaterdagochtend gewond geraakt na een val van haar paard in de Drunense Duinen. Wat de precieze verwondingen van het slachtoffer zijn, is nog onduidelijk.

Het ongeluk gebeurde rond 11.30 uur tussen de Oude Bosschebaan en de Giersbergsebaan in Helvoirt. Onder andere een traumahelikopter, politie, de brandweer en een ambulance probeerden ter plaatse te komen, maar dat bleek voor de ambulancemedewerkers een stuk moeilijker. 

Het was voor de hulpdiensten niet duidelijk waar de vrouw precies lag. De opgeroepen traumahelikopter was als eerste ter plaatse, waardoor het medisch personeel snel eerste hulp kon verlenen. De brandweer kwam uiteindelijk met een speciale jeep voor ruw terrein ter plaatse. De gewonde vrouw werd met de jeep naar de rand van het gebied gebracht waar zij werd verplaatst in een ambulance. De ambulance heeft de vrouw uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht.

Paard gevonden door omstanders

Na de val van de vrouw, ging het paard ervandoor. Het dier werd later door omstander teruggevonden in de duinen en staat inmiddels weer bij de manege.

Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. Ook is niet bekend welke verwondingen de vrouw heeft opgelopen.