Ook in de gemeente Haaren zijn er dit jaar veel minder klachten over de processierups, zo'n beetje de helft ten opzichte van 2019. Joep van Alphen van Totaalboom Brabant uit Oisterwijk was donderdag in Helvoirt nog bezig met het wegzuigen van jeukrupsen. Dat bedrijf is ook actief in de gemeente Haaren, maar ziet daar dit jaar veel minder overlast van de jeukbeestjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook in de gemeente Haaren zijn er dit jaar veel minder klachten over de processierups, zo'n beetje de helft ten opzichte van 2019. Joep van Alphen van Totaalboom Brabant uit Oisterwijk was donderdag in Helvoirt nog bezig met het wegzuigen van jeukrupsen. Dat bedrijf is ook actief in de gemeente Haaren, maar ziet daar dit jaar veel minder overlast van de jeukbeestjes. © Jan Zandee/Fotobureau Bolsius

Waar blijven ze dit jaar toch, die jeukrupsen?

SCHIJNDEL/BOXTEL - Die verschrikkelijke jeuk van de eikenprocessierups: Karin Smulders uit Wijbosch hoopt er dit jaar van verlost te zijn. Duidelijk is dat de jeukrupsen in deze regio lang niet zo hard toeslaan als vorig jaar. Mede dankzij corona. 

  1. ‘Herrie-huis’ na klachten ontruimd. Boxtelaar verzet zich: ‘De politie was  agressief’
    PREMIUM

    ‘Her­rie-huis’ na klachten ontruimd. Boxtelaar verzet zich: ‘De politie was agressief’

    DEN BOSCH - De politie houdt het huis vlakbij het centrum van Boxtel al een hele tijd in de gaten. Buurtbewoners klagen keer op keer over geluidsoverlast. En op 24 februari van dit jaar is het weer foute boel. Ruim tien jongeren veroorzaken overlast. Een Boxtelaar (28) zou zich hebben verzet tegen zijn aanhouding. ,,Volgens mij heb ik meegewerkt. Maar de politie was juist agressief’’, zegt de Boxtelaar tegen politierechter Van Vliet tijdens een rechtszaak.