Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Meulenbeld. Rechts in het boek een portret van zijn oom Piet Gitzels. © copyright Marc Bolsius

Waar zijn aandenkens van verzetsheld Piet Gitzels? Museum Best kan ze niet meer vinden

HAAREN-BEST - Jaren geleden gaf Pieter Meulenbeld uit Haaren enkele bezittingen van zijn overleden peetoom in bruikleen aan museum Bevrijdende Vleugels in Best. Nu zijn ze zoek.

Wat is er gebeurd met het verzetsherdenkingskruisje, de twee oorkondes en de briefjes met persoonlijke aantekeningen van zijn overleden oom? Liggen ze nog in het museum Bevrijdende Vleugels in Best, waar hij ze in 2011 in bruikleen gaf? En zo ja, waar dan? Of zijn ze zoek? Pieter Meulenbeld vreest dat laatste en neemt het hoog op. Maar museumdirecteur Mark van Pelt heeft grote bedenkingen bij de gang van zaken.

  1. Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    HAAREN - Het leek zo'n goed idee vorig jaar: Midden-BrabantGlas wilde de vers-gedichte sleuven van het glasvezelproject in Haaren gebruiken als zaaibed voor bloemen en kruiden waar bijen en andere insecten dol op zijn. Op twee zaterdagen in het voorjaar van 2018 gingen tientallen vrijwilligers op pad om over 10 kilometer de grond op de sleuven vlak te harken en in te zaaien met een mengsel van bloemzaden. Maar vervolgens viel er maandenlang geen spatje regen en kwamen er dus geen bloemen op.