Volledig scherm
PREMIUM
De buitenexpositie Kunst op Stapel met de 'Zwevende boot' van Vincent van Delft in 2017. © Dolph Cantrijn/Bolsius

Wachten op witte rook duurt erg lang voor Kunst op Stapel in Boxtel

BOXTEL - Het getalm rond de gesprekken over onder meer de beschikbaarheid van het park bij Kasteel Stapelen in Boxtel voor evenementen, duurt voor Kunst op Stapel erg lang. Misschien wel te lang. Het tweejaarlijkse evenement, dat in 2017 meer dan tienduizend bezoekers trok, zal daarom dit jaar waarschijnlijk niet gehouden worden.

Sinds de verkoop van Kasteel Stapelen door de Paters Assumptionisten aan zakenman Xander van Mierlo, zo'n zes maanden geleden, is het onduidelijk wat er met bijvoorbeeld het park bij het icoon van Boxtel gebeurt. Blijft dat beschikbaar voor evenementen is daarbij een veelgestelde vraag.

 1. Amerikaanse hockeyscouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  Amerikaan­se hockey­scouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  BOXTEL - College sport in de USA: welke talentvolle avontuurlijk ingestelde en ambitieuze sporter droomt daar niet van? Een klein leger aan hongerige hockeyscouts -verbonden aan maar liefst 23 Amerikaanse universiteiten- streek zondag neer op sportpark Molenwijk, naarstig op zoek naar talent. Welgeteld 35 jonge hockeyvrouwen uit alle windstreken deden er op hun beurt alles aan om zich ‘in the picture’ te spelen.
 2. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
  Column

  Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

  SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.