Volledig scherm
Deelnemers in actie tijdens Walking Sports op sportpark De Molenheide van Avanti'31 in Schijndel. © Jeanne Bosmans

Walking Sports in Schijndel: ‘Het woord alleen al deed me niet echt aan sport denken’

SCHIJNDEL - Een flink aantal 60-plussers uit Meierijstad nam woensdag op Sportpark De Molenheide van Avanti'31 in Schijndel deel aan het kick-off evenement Walking Sports. Een sportieve activiteit met allerlei oefeningen gebaseerd op de Athletic Skills Model-methodiek (ASM). 

Speciaal door PSV foundation en gemeente Meierijstad georganiseerd om Walking Sports verder te stimuleren: sport- en beweegactiviteiten op een lager tempo, zodat de drempel voor ouderen om in beweging te komen lager ligt. In Schijndel werd al eerder gestart met walking football en hockey. 

Beter leven 

Volgens wethouder Coby van der Pas, die de opening van het sportieve gebeuren verzorgde, heeft de gemeente Meierijstad sport hoog in het vaandel. ,,We willen sporten en bewegen voor iedereen mogelijk maken. Sporten is gezond en we hebben veel sportclubs in Meierijstad. En die spelen ook een maatschappelijke rol voor iedereen die wil sporten." 

Buurtsportcoach van Meierijstad, Henry van Alebeek uit Schijndel, wees de aanwezigen er op dat meer bewegen borg staat voor een beter leven. ,,Sporten voor ouderen is mijn aandachtsgebied." Harry Lubse, oud-speler van PSV vertelde dat hij een half jaar geleden gevraagd werd om ambassadeur van walking football te worden. 

Quote

Tijdens het sporten kwamen dingen van vroeger terug en ik kom nu jongens tegen die ik zestig jaar niet gezien heb.

Harry Lubse, oud-speler van PSV

De oud voetballer was niet meteen enthousiast. ,,Het woord alleen al deed me niet echt aan sport denken. Maar tijdens het sporten kwamen dingen van vroeger terug en ik kom nu jongens tegen die ik zestig jaar niet gezien heb." Lubse zei zich nu beter te voelen met het uitoefenen van Walking Football dan alleen maar een sportschool te bezoeken.

Waarna de deelnemers, gehuld in speciale Meierijshirts, naar het veld gingen om te sporten. Op aanwijzingen van Harm Oppers uit Veghel van de PSV foundation werd er gelopen, gedribbeld en bewogen. In een lange rij werden de diverse oefeningen door de deelnemers netjes uitgevoerd.