Wildcrossers zijn met grote regelmaat in de natuur te vinden, zoals hier op de Vlagheide in Schijndel.
Volledig scherm
PREMIUM
Wildcrossers zijn met grote regelmaat in de natuur te vinden, zoals hier op de Vlagheide in Schijndel. © Jan Zandee/Fotobureau Bolsius

Wandelpaden in het Groene Woud worden langzaamaan circuits voor motorcrossers: ‘Groot gevaar voor mensen en natuur’

WIJBOSCH - Ze krijgen de ene na de andere klacht binnen over wildcrossers in het Wijboschbroek. ,,Echt een gevaar voor de veiligheid van mensen in de natuur, maar ook voor flora en fauna’’, zegt Kees Goos, voorzitter van de dorpsraad in Wijbosch. Maatregelen tegen de motorcrossers zijn op komst. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.