Volledig scherm
Zwembad De Beemd in Veghel is aan vervanging toe. Meierijstad wil hier een nieuw bad realiseren. © Van Assendelft

Wat vinden bezoekers van zwembadplannen voor Veghel en Sint Oedenrode?

VEGHEL - Lokaal Meierijstad gaat een enquête houden onder gebruikers van de zwembaden in Veghel en Sint-Oedenrode. De nieuwe oppositiepartij wil weten of er onder zwemliefhebbers voldoende draagvlak is voor nieuwe zwembaden in deze plaatsen. 

Het college van B en W van Meierijstad stelt de gemeenteraad voor om de zwembaden De Neul in Sint-Oedenrode en De Beemd in Veghel te vervangen door nieuwbouw. Dit gaat om een investering van in totaal zo'n zeventien miljoen euro, zo'n negen miljoen voor Veghel en acht miljoen voor het kleinere zwembad in Sint-Oedenrode. ,,We leggen de enquêtes in de zwembaden, zodat iedereen ze kan invullen", zegt fractieleider Pascal Timmers van Lokaal Meierijstad, een van de twee partijen die ontstonden na de breuk van Team Meierijstad. ,,De zwemverenigingen zijn wel betrokken bij het onderzoek van de gemeente, maar de gebruikers niet", vervolgt Timmers. ,,Vandaar dat wij graag de mening van de bezoekers zelf willen horen.” 

SP heeft bedenkingen 

In de gemeenteraad van Meierijstad bestaan al twijfels over de forse investering in twee zwembaden. Zo stelde de SP onlangs kritische vragen aan het college van B en W. Deze partij is bang voor kapitaalvernietiging. Het zwembad in Veghel werd namelijk voor een euro verkocht aan exploitant Laco. En nu Meierijstad wil stoppen met Laco is de SP bang dat Meierijstad de opbrengsten van verkoop van de grond mis loopt. 
Het voorstel voor de bouw van nieuwe zwembaden wordt behandeld in de raadscommissie van 20 juni en vervolgens heeft de gemeenteraad op 27 juni het laatste woord.