Zo zag de oude Waterstaatskerk eruit met de oude begraafplaats die nu in het nieuws is vanwege de vele menselijke resten onder de parkeerplaatsen bij Albert Heijn aan de Kerkstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo zag de oude Waterstaatskerk eruit met de oude begraafplaats die nu in het nieuws is vanwege de vele menselijke resten onder de parkeerplaatsen bij Albert Heijn aan de Kerkstraat. © Archief gemeente Haaren

‘We brachten opa's schedel en botten met de kruiwagen naar nieuwe begraafplaats Haaren’

HAAREN - Straks staan er hekken met zwart doek en wordt met veel piëteit de menselijke resten geruimd vlakbij de Albert Heijn in Haaren. In de jaren zestig ging dat héél anders. De schedel en beenderen van opa gingen met de zerk in de kruiwagen naar de nieuwe begraafplaats aan de Vissersstraat.

Misschien voor sommige Haarenaren een macaber idee. Als je de Albert Heijn aan de Kerkstraat in Haaren binnenloopt en nadenkt over wat je vanavond gaat eten, dat je dan buiten de super zojuist over tientallen, zo niet een paar honderd oud-Haarenaren bent gelopen. Ach, misschien ook niet zo luguber. De dood hoort nu eenmaal bij het leven, toch?

  1. Fitter dan fitboy Ronny
    Column

    Fitter dan fitboy Ronny

    Squads. Lunges. Burpees. Het is alweer twee weken geleden dat ik een virtuele sportles volgde. Met Basic Fit’s Ronny vanuit zijn woonkamer als drill instructor. ‘Dit is echt supertof. Gaan we tijdens deze quarantaine elke dag doen!’, zei ik toen nog. Nu, inmiddels veertien dagen later, kan ik niet anders dan constateren dat ik vooral rondjes met de hond en wandelingen van laptop via fornuis naar wasmachine en weer terug gemaakt heb. En dat het weliswaar elke dag joggingbroekendag was, maar dat er verdacht weinig gejogd is.