Volledig scherm
Na de laatste onderhoudsbeurt op De Noenes is het probleem van fijnstof toegenomen, zo constateren de bewoners. © Jacob van Kokswijk

Weer wegenonderhoud op De Noenes in Haaren

HAAREN - Voor de tweede keer in korte tijd heeft de gemeente Haaren wegenonderhoud laten plegen in buurtschap De Noenes in Haaren. De ongeveer 450 bewoners daarvan klagen al jaren over de vele honderden gaten in de 3,9 kilometer aan openbare weg op De Noenes. En over fijnstof. 

In februari heeft de gemeente gaten in de wegen laten dichten. Dat gebeurde door een tractor met schuif erachter over de halfverharde wegen te laten trekken. Daardoor is een deel van de bovenlaag afgeschraapt en in de gaten getrokken. Het nadeel daarvan: de gaten spoelen weer leeg bij regenval en de onderliggende grondlaag met grof puin komt steeds meer bloot te liggen. Ook zorgt die vulmethode voor beschadigingen aan de weg.

Omdat er na de onderhoudsbeurt van februari veel regen is gevallen heeft de gemeente weer een onderhoudsploeg naar De Noenes gestuurd. Het herhaalde onderhoud heeft volgens een gemeentewoordvoerster niets te maken met de actie van de bewoner van De Noenes die onlangs het probleem aankaartte in de gemeenteraad van Haaren en in deze krant uitgebreid toelichtte. De Haarense wethouder Martien Vromans stelde eerder dat de wegen op De Noenes niet onveilig zijn en dat er geen extra onderhoud voor het buurtschap in het vat zit.  

Volgens bewoner Jacob van Kokswijk is het probleem van het fijnstof na de onderhoudsbeurt van deze week  sterk toegenomen.