Bij het voorpootrecht gaat het vaak om particulieren die in de berm langs landelijke wegen populieren mogen planten.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het voorpootrecht gaat het vaak om particulieren die in de berm langs landelijke wegen populieren mogen planten. © Domien van der Meijden

Werkgroep blijft planten van populieren in Meierij aanjagen: Bodem van Elde krijgt extra ‘boost’

LIEMPDE - Er werden al 21.000 populieren aangeplant. En de Populierenwerkgroep Het Groene Woud gaat na vijftien jaar gewoon door met plantacties. Nu met aandacht voor het gebied rond de Bodem van Elde. Want waarom zou je scheepsladingen hout uit het buitenland halen als je in je eigen achtertuin aan regionale houtproductie kunt doen?

De Populierenwerkgroep Het Groene Woud heeft in de regio van de Meierij al meer dan 21.000 populieren aangeplant in vijftien jaar. En zo hoeven er geen schepen vol hout uit het buitenland te komen. Dat scheelt een berg CO2-uitstoot aan vervoerskosten. 

  1. Bij de buren bouwen ze wél woningen, Boxtelse plannen voor duizend huizen op de plank: ‘Komt goed’
    PREMIUM

    Bij de buren bouwen ze wél woningen, Boxtelse plannen voor duizend huizen op de plank: ‘Komt goed’

    BOXTEL - Het klopt dat er in Boxtel amper gebouwd wordt, terwijl de plannen voor meer dan duizend huizen op de plank liggen. Alleen in Rucphen en Moerdijk wordt op dit moment minder gebouwd. Maar dat is slechts een momentopname, zegt het gemeentebestuur. Want let op, voegt het college eraan toe: ‘Volgend jaar staan we veel hoger op de provinciale ranglijsten’. Partijen zijn er niet gerust op.