Volledig scherm
PREMIUM
Eric van den Bogaard bij het bouwplan aan de Sluisstraat in Veghel, een van de projecten waar hij het meest trots op is. © Jeroen Appels/Van Assendelft Fotografie

Wethouder Meierijstad: ‘Natuurlijk heb ik gevloekt om mijn vertrek’

VEGHEL - ,,Dit is niet het leukste verhaal", zegt Veghelaar Eric van den Bogaard over zijn vertrek als wethouder van Meierijstad. ,,Ik ben helaas de dupe van een scheuring binnen mijn partij.” 

Een opera in drie delen. Zo omschrijft wethouder Eric van den Bogaard bestemmingsplan Bunderse Hoek in Veghel dat voor een derde kans gaat. Het al jaren slepende bouwplan in de wijk De Bunders is het laatste grote dossier dat hij komende donderdag door de raad van Meierijstad verwacht te ‘loodsen'.  Heel graag had hij nog veel meer belangrijke plannen tot een goed einde gebracht, maar donderdag wacht zijn vervroegde afscheid als wethouder. Een min of meer gedwongen afscheid na de breuk binnen zijn partij Team Meierijstad in maart. 

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."