Natuurgebied Wijboschbroek is in beeld voor windturbines. Een werkgroep met 21 leden verzet zich hier fel tegen: Handen af van Wijbosbroek.
Volledig scherm
Natuurgebied Wijboschbroek is in beeld voor windturbines. Een werkgroep met 21 leden verzet zich hier fel tegen: Handen af van Wijbosbroek. © Marc Bolsius

Wijbosch komt in opstand: ‘Handen af van Wijboschbroek!’

WIJBOSCH - ,,Hoe haal je het in je hoofd?” Frank Mulkens van de actiegroep Handen af van Wijboschbroek kan het maar niet bevatten dat dit natuurgebied werd aangewezen als zoeklocatie voor windturbines. ,,Alleen het idee al.” 

  1. Soms legt de Dommel het af tegen economische belangen: ‘Wij vinden dat ‘groene levensader’ leidend moet zijn’
    DE GROENE LEVENSADER

    Soms legt de Dommel het af tegen economi­sche belangen: ‘Wij vinden dat ‘groene levensader’ leidend moet zijn’

    BOXTEL - Er kronkelt een riviertje door je dorp. Bijzondere flora groeit welig tegen de oevers van de Dommel, de waterspitsmuis en kamsalamander vermaken zich er prima, zo in hartje Boxtel. Tegelijkertijd wil het dorp groeien. Moet er soms gebouwd worden. En daar knelt het. Dus nam Boxtel een opvallend besluit: bij toekomstige ontwikkelingen moet rekening gehouden worden met de ‘Groene Levensader door Boxtel’. Dat is inmiddels twintig jaar geleden. Vandaag aflevering 3. De constante afweging van belangen aan de Dommel-oever.