Volledig scherm
De wethoudersploeg van Sint-Michielsgestel: Ed Mathijssen, Lianne van der Aa, Bart van de Hulsbeek en Peter Raaijmakers. © Domien van der Meijden/BD

Wijziging in portefeuilles wethouders Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - In de portefeuilleverdeling van de wethouders van de gemeente Sint-Michielsgestel worden per 1 maart een paar wijzigingen doorgevoerd. Jeugdzorg gaat van Bart van de Hulsbeek naar Peter Raaijmakers, arbeidsmarktbeleid van Lianne van der Aa naar Ed Mathijssen en Interne communicatie van Jan Pommer naar Lianne van der Aa. In het coalitieakkoord was al afgesproken dat na een aantal maanden de portefeuilles zouden worden geëvalueerd. Dat leidde volgens de gemeente tot de aanpassingen.

De veranderingen in de portefeuilles brengen ook een andere urenverdeling met zich mee. Wethouder Bart van de Hulsbeek gaat een paar uur (0,1 fte) minder werken, wethouder Peter Raaijmakers krijgt die uren erbij. De wijzigingen gaan in per 1 maart, zodat de portefeuilles goed overgedragen kunnen worden.

Wethouder Ed Mathijssen over de aanpassingen: ,,Het is goed om eens in de zoveel tijd te kijken of dat wat je aan de tekentafel bedacht hebt, nog steeds de beste werkwijze is. Gebleken is dat de verdeling van wmo en jeugdzorg over twee wethouders in de praktijk niet de beste was. Omdat we jeugdzorg en wmo toch bij de regio blijven inkopen, is het logischer om het ook bij één wethouder onder te brengen. De knip tussen interne en externe communicatie was ook niet efficiënt. Door arbeidsmarktbeleid en de participatiewet in bij één wethouder onder te brengen verwachten we letterlijk werk met werk te kunnen maken.”

Coördinatorschap

De wethouders van Sint-Michielsgestel zijn ook coördinerend wethouder voor een van de thema’s, sociaal domein, leefbaarheid, duurzaamheid en burgerparticipatie, maar het coördinatorschap voor sociaal domein is niet meer nodig nu Wmo en Jeugdzorg bij wethouder Raaijmakers zijn belegd.