Volledig scherm
PREMIUM
De vier zoeklocaties voor windparken in Meierijstad. © BD

Windturbines in Wijboschbroek is ook voor politiek een stap te ver

SINT-OEDENRODE - Met een hoopvol gevoel verliet Frank Mulkens donderdagavond de raadzaal van Meierijstad. De voorzitter van de actiegroep Handen af van Wijboschbroek! hoorde veel kritiek op het idee om dit natuurgebied aan te wijzen als mogelijke locatie voor windturbines. ,,Die kritiek klinkt goed.” 

Volledig scherm
Frank Mulkens van de werkgroep Handen af van Wijboschbroek! © Robèrt van Lith/BD

Frank Mulkens (64) uit Wijbosch woont al 31 jaar op een steenworp afstand van het Wijboschbroek, vaak ‘natte natuurparel’ genoemd. ,,Ik kijk uit op prachtige bomen en struikgewassen.” 

Het raakte hem dan ook persoonlijk toen hij las dat het gemeentebestuur van Meierijstad het Wijboschbroek wil onderzoeken als mogelijke locatie voor een windpark met meerdere windturbines. ,,Dat doet echt pijn.” 
Het was voor Mulkens aanleiding om de actiegroep Handen af van Wijboschbroek! wijboschbroekop te richten. Deze donderdagavond is hij met een groep dorpsgenoten in het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode voor de commissievergadering over het rapport De toekomst van zon en wind in Meierijstad. Mulkens biedt een petitie aan die door 1053 mensen is ondertekend.