Volledig scherm
Te Voet Te Veld © N Reigersman

Winterwandeling Te Voet Te Veld voor goed doel CliniClowns


HELVOIRT - Alweer voor de 38e keer wandelen in Helvoirt en omgeving. De jaarlijkse winterwandeling Te Voet Te Veld - van vier, negen en twaalf kilometer - ging ook gisteren weer van start en er kwamen veel mensen op af. 

,,Meestal zijn er zo'n tweehonderd mensen, maar nu lijken het er nog meer te worden," aldus Frans van den Berk van de inschrijfbalie in De Notenkraker in Helvoirt, waar een gezellige drukte heerste. Een van de deelnemers was José van de Sande. ,,Dit is mijn eerste keer, samen met een groepje van de KBO. Ik loop nu twaalf kilometer; in augustus ben ik begonnen met wandelen."

Ook Sylvia Aben liep mee. ,,Onze groep is ontstaan uit de singleclub M/V. Fijn idee dat de opbrengst naar een goed doel gaat." Het goede doel van dit jaar was de CliniClowns. Ellen Bouwen, ambassadeur van de CliniClowns, was erg blij met het initiatief. ,,We zijn volledig afhankelijk van donateurs, dus dit is geweldig. De zieke kinderen hebben veel aan de CliniClowns. Soms herstellen ze echt sneller."

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."