Volledig scherm
PREMIUM
Paalklimmen in Wijbosch om de WK (Wijbossche kampioenschappen). © J Bosmans

‘WK’ paalklimmen in Wijbosch dit jaar kleiner en intiemer

SCHIJNDEL - Dat het paalklimmen nog altijd populair is, was vrijdag en zaterdag af te meten aan het grote aantal deelnemers aan het evenement, zowel bij de jeugd als bij de senioren. Speciaal voor de 12e editie van het WK (Wijbossche Kampioenschappen) paalklimmen was het terrein wat kleiner en intiemer gemaakt, wat volgens Annemarie van der Wijst van de organisatie voor positieve reacties zorgde bij de vele belangstellenden. 

Ook waren de palen anders opgesteld, zodat de deelnemers elkaar in de gaten konden houden. Vrijdagavond was iedereen in de gelegenheid om zijn of haar klimvaardigheid te testen, zodat er op zaterdag met de nodige ervaring deelgenomen kon worden. De aftrap was zaterdagmiddag voor de 8 - tot 15-jarigen. De 12-jarige Sanne van de Wijdeven zei het leuk te vinden om mee te klimmen. 

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."