Volledig scherm
De Woeste Weide in Schijndel werd in 2014 geopend. Meierijstad gaat de natuurspeelplek in fases opknappen. © Robèrt van Lith/BD

Woeste Weide in Schijndel krijgt opknapbeurt

SCHIJNDEL - De Woeste Weide in Schijndel krijgt een opknapbeurt. Meierijstad wil de grote natuurspeelplek in het Veronicapark de komende jaren in fases opknappen en herinrichten. 

Medewerkers van de gemeente zijn zaterdag 23 maart van 14.00 tot 16.00 uur in de speeltuin te vinden. Zij willen dan het ontwerp van de speeltuin met belangstellenden bespreken. ‘Ook de kinderen zijn daarbij natuurlijk van harte welkom', meldt de gemeente. 

In oktober vorig jaar werd bekend dat het hout van de Woeste Weide, die in 2014 werd geopend, aan het rotten is. Deze houten speeltoestellen moeten worden vervangen. De veiligheid is niet in het geding, aldus de gemeente. De Woeste Weide werd destijds voor een groot deel gefinancierd door de Socialistische Partij. 

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.