De oude Rozenkranskerk in de Schijndelse wijk Boschweg wordt nu verbouwd tot wooncomplex voor 33 bewoners met een verstandelijke beperking.
Volledig scherm
De oude Rozenkranskerk in de Schijndelse wijk Boschweg wordt nu verbouwd tot wooncomplex voor 33 bewoners met een verstandelijke beperking. © Robèrt van Lith/BD

Wonen in kerk Schijndel is in trek

SCHIJNDEL - Het nieuwe woonproject in Schijndel voor mensen met een verstandelijke beperking in de voormalige Boschwegse kerk is erg populair. Buurtbewoners en toekomstige bewoners krijgen op 26 september een kijkje in de kerk. 

  1. Schaapsherder Kees Cornelissen: ‘Liever wat weides dicht bij de Schaapskooi’

    Schaapsher­der Kees Cornelis­sen: ‘Liever wat weides dicht bij de Schaaps­kooi’

    SCHIJNDEL - De Schijndelse schapen van de Schaapskooi reizen wat af. Dan staan ze bij de A50 onder de rook van Veghel, dan weer aan de Structuurweg in Schijndel, dan weer in het Wijboschbroek of in een grote wei bij een boer aan de Vlagheide in Schijndel. Schaapsherder Kees Cornelissen ziet dat liever anders. Maar dichtbij de Schaapskooi zijn de weides schaars of er moet een berg pacht worden betaald. En geld daarvoor heeft de vrijwilligersorganisatie Stichting Schaapskooi Schijndel niet.