Volledig scherm
PREMIUM
De verbouwing van de kapel aan de Haarensteijnstraat in Haaren is begonnen. Er komen drie huurwoningen in. © BD

Woningen kapel Haaren na de zomer klaar

HAAREN - Hoewel de verbouwing van de beeldbepalend kapel in het hart van Haaren nog maar net begonnen is, kunnen na de zomervakantie de nieuwe bewoners verhuizen naar hun onderkomen. Dan zijn de drie huurwoningen klaar, aldus eigenaar Paul Snels uit Oisterwijk. 

Er komen twee woningen van 72 vierkante meter vloeroppervlakte in de kapel en eentje van 92 vierkante meter. Ze hebben alle drie een begane grond en een verdieping. Daardoor heeft elke huurder profijt van het fraaie gewelfde plafond in het pand. 

  1. Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    HAAREN - Het leek zo'n goed idee vorig jaar: Midden-BrabantGlas wilde de vers-gedichte sleuven van het glasvezelproject in Haaren gebruiken als zaaibed voor bloemen en kruiden waar bijen en andere insecten dol op zijn. Op twee zaterdagen in het voorjaar van 2018 gingen tientallen vrijwilligers op pad om over 10 kilometer de grond op de sleuven vlak te harken en in te zaaien met een mengsel van bloemzaden. Maar vervolgens viel er maandenlang geen spatje regen en kwamen er dus geen bloemen op.