Volledig scherm
PREMIUM
Het schetsplan van de Schijndelse architect Steven Woudstra: een woontoren op de Markt in Schijndel. © Woudstra Architecten

Woontoren in Schijndel krijgt bijval

SCHIJNDEL - Het idee voor hoogbouw op de Markt van Schijndel kan rekenen op steun vanuit de gemeenteraad van Meierijstad. Ook het college van B en W sluit hoogbouw niet helemaal uit. ,,College, toon eens lef.” 

De politiek van Meierijstad prikkelen. Dat was de insteek van de Schijndelse architect Steven Woudstra met zijn schetsontwerp voor een woontoren op de Markt in Schijndel. Een rank gebouw met circa dertig appartementen past volgens hem prima op de plek van het oude gemeentehuis. ‘Durf eens de hoogte in te gaan in Schijndel', luidde de stelling van Woudstra die hij in het Brabants Dagblad onder de aandacht bracht. 
Het prikkelen heeft gewerkt, zo bleek deze week bij de behandeling van de plannen voor het oude gemeentehuis van Schijndel. Meerdere partijen in de gemeenteraad hielden een pleidooi om hoogbouw te onderzoeken. ,,College, toon eens lef”, stelde bijvoorbeeld Arie de Zwart van coalitiepartij PvdA. ,,Lef zoals het voormalige college van Schijndel dat had met de komst van de Glazen Boerderij op de Markt.”