Wordt Juna (9) deze zomer verslaggever bij het Jeugdjournaal?

VideoSINT-MICHIELSGESTEL - Juna Groenevelt uit Sint-Michielsgestel mag zondag meedoen aan de finale van de Jeugdjournaalwedstrijd. Als ze wint, mag ze deze zomer als verslaggever op pad voor het Jeugdjournaal.

,,Daar ga ik aan meedoen”, zei ze spontaan. En ze voegde de daad bij het woord. Juna Groenevelt (9) uit Sint-Michielsgestel zag een paar maanden geleden op het Jeugdjournaal, ze is een trouwe kijker, dat er een verslaggeverswedstrijd werd uitgeschreven. ,,Ik ben zelf nieuwsgierig. En dus bedacht ik een item om in te zenden om aan die wedstrijd mee te doen.”

Juna maakte item over het hospice in Gestel

Juna ging bij haar nieuwe buren in de Theerestraat op bezoek. Daar komt een hospice te zitten. ,,Heel veel kinderen weten niet wat een hospice is. Dus heb ik mijn nieuwsitem daarover gemaakt. Een plek waar mensen komen om te sterven en goed worden verzorgd.”

Volledig scherm
Juna Groenevelt (9) reist zondag naar Hilversum. Ze doet in de finale mee aan de verslaggeverswedstrijd van het Jeugdjournaal. © Domien van der Meijden

Meer dan 700 deelnemers

Bij de jury van het Jeugdjournaal waren ze zo enthousiast over Juna’s bijdrage, dat ze nu bij de top 10 hoort. Bij de NOS vertellen ze: ,,Aan de oproep van het NOS Jeugdjournaal, aan kinderen om mee te doen aan de Jeugdjournaalwedstrijd, is massaal gehoor gegeven. Ruim 700 kinderen hebben een video ingezonden waarin ze hun journalistieke talenten laten zien.”

De redactie heeft uit deze inzendingen tien finalisten geselecteerd die op zondag 14 april mogen laten zien wat ze in huis hebben. ,,De winnaar mag deze zomer, onder begeleiding van een verslaggever, écht als razende reporter op pad. De Jeugdjournaalwedstrijd is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid en het NOS Jeugdjournaal.”

Quote

Als ik win, dan wil ik actrice Sarah Chronis intervie­wen deze zomer

Juna Groenevelt, In top 10 verslaggeverswedstrijd

Juna, die op de Roald Dahlschool zit, is wel een beetje zenuwachtig. ,,Ik gun iedereen om te winnen. Maar het zou wel gaaf zijn als ik win. Ik wil later wel iets met journalistiek doen. Als ik win, wil ik actrice Sarah Chronis interviewen. Ik speel zelf in de musical Robin Hood en hou van acteren. Sarah speelde ook in Wie is de Mol.”

Als ze zondag niet wint, wordt het volgens haar toch een mooie dag. ,,Mijn moeder gaat mee en mijn beste vriendin Veerle uit Berkel-Enschot. We krijgen een rondleiding door de Jeugdjournaalstudio en ontmoeten veel beroemde mensen.”