Volledig scherm
De aangetroffen telefoons op Paaspop. © Politie

Zakkenrollers slaan toe op Paaspop, veertig meldingen van telefoondiefstal

updateSCHIJNDEL - Op het festival Paaspop in Schijndel heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag twee zakkenrollers aan weten te houden. In totaal zijn er bij het tweetal twaalf mobiele telefoons aangetroffen.

Volgens de politie hebben de eerste aangevers hun telefoon weer terug. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. In totaal zijn - buiten die twaalf telefoons - veertig meldingen gedaan van telefoondiefstal, zo liet wijkagent Ger Roumen zondagmiddag desgevraagd weten. Hij gaat ervan uit dat de twee verdachten bij elkaar hoorden. 

Alle bezoekers van Paaspop worden bij de ingang geadviseerd om hun telefoon goed bij zich te houden. 
De politie hield dit weekeinde op Paaspop buiten de twee zakkenrollers nog slechts één persoon aan. Dat ging om een man die 13 xtc-pillen bij zich had. ,,De man is door de beveiliging bij de ingang betrapt op het bezit van deze xtc-pillen. Volgens het protocol is proces-verbaal opgemaakt en hem de toegang tot Paaspop verboden.” 

Roumen vindt drie aanhoudingen ‘in de lijn der verwachting'. Op het totaal aantal bezoekers van ruim boven de 80.000 erg weinig dus. ,,Paaspop is gewoon een fantastisch festival.” Maar, zegt hij: ,,Het festival is zondagnacht om 01.00 uur pas afgelopen.” 

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."