Volledig scherm
PREMIUM
De halderheiweg in Boxtel © Google Maps

Zelfs vijftig jaar oude afspraken houden bouw woning niet tegen in Boxtel

BOXTEL - Een bosje wijkt voor een villa. Omwonenden treuren erover, de Boxtelse gemeenteraad vindt echter woningbouw belangrijker dan behoud van de bomen.

Wat weegt zwaarder? De bouw van een villa of het behoud van een bosrijk perceel aan de Halderheiweg? Het antwoord liet zich dinsdagavond tijdens de raadsvergadering in Boxtel raden. De keuze van omwonenden viel uiteraard op de flora en fauna. De meerderheid van de gemeenteraad echter koos voor de woning. ,,Omdat het ook onze verantwoordelijkheid is om te zorgen dat er voldoende woningen worden gebouwd", was daarbij de gedachte.

  1. Agent blikt terug op fatale brand in café De Kom in Boxtel: ‘Er stond een auto vol met sinterklaascadeaus’
    PREMIUM

    Agent blikt terug op fatale brand in café De Kom in Boxtel: ‘Er stond een auto vol met sinter­klaas­ca­deaus’

    BOXTEL - Bij een grote brand in café de Kom in Boxtel kwamen veertien jaar geleden, twee dagen voor Sinterklaas, vier mensen om. Een vader, moeder en hun twee jonge kinderen. Een brand die veel impact had op de hele gemeenschap. De politieagent die er die 3 december 2005 als een van de eersten bij was, blikt er nu op terug, in een emotionele video. ,,Er werd een auto vol sinterklaascadeautjes gevonden, bedoeld voor de kinderen.”