Volledig scherm
PREMIUM
De zeskamp van Avanti in Schijndel bestond uit diverse ludieke onderdelen. © J Bosmans

Zeskamp Schijndel is ‘een feestje’

SCHIJNDEL - Waren er zaterdag 25 teams actief tijdens de jeugdzeskamp bij voetbalvereniging Avanti '31 in Schijndel, eerste pinksterdag gingen 24 teams tijdens de grote zeskamp de strijd met elkaar aan. Jan Goijaarts, wethouder van Meierijstad die het evenement officieel opende, noemde de zeskamp een feestje.

,,Een feestje ook, dat zonder organiserend comité en vrijwilligers niet door zou kunnen gaan. Daarom een applausje voor de organisatie." Goijaarts wenste de teams nog veel plezier tijdens de playbackshow die in de avonduren volgde. Volgens Elisée van Giersbergen van de organisatie hadden twee teams zich afgemeld. 

  1. Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    HAAREN - Het leek zo'n goed idee vorig jaar: Midden-BrabantGlas wilde de vers-gedichte sleuven van het glasvezelproject in Haaren gebruiken als zaaibed voor bloemen en kruiden waar bijen en andere insecten dol op zijn. Op twee zaterdagen in het voorjaar van 2018 gingen tientallen vrijwilligers op pad om over 10 kilometer de grond op de sleuven vlak te harken en in te zaaien met een mengsel van bloemzaden. Maar vervolgens viel er maandenlang geen spatje regen en kwamen er dus geen bloemen op.