Protestuitingen in het bestuurscentrum van Meierijstad tegen windmolens en zonneparken. Rechts Maaike Widdershoven van buurtschap 't Lijnt in Keldonk.
Volledig scherm
PREMIUM
Protestuitingen in het bestuurscentrum van Meierijstad tegen windmolens en zonneparken. Rechts Maaike Widdershoven van buurtschap 't Lijnt in Keldonk. © Van Assendelft Fotografie

Zoektocht voor windturbines en zonneparken gaat door in Meierijstad, Maaike en buurt blijven vrezen

VIDEOSINT-OEDENRODE - Buurtschap 't Lijnt in Keldonk moet samen met andere tegenstanders in Meierijstad blijven vrezen voor de komst van windturbines en zonneparken. De zoektocht naar locaties voor deze ‘energiecentrales’ gaat door nadat de raad er donderdagavond mee instemde. Opvallend was dat coalitiepartij VVD tegen stemde. 

  1. Weilanden vol met zonnepanelen, dat zien veel boeren niet zitten: ‘Gooi eerst de daken maar vol’
    PREMIUM

    Weilanden vol met zonnepane­len, dat zien veel boeren niet zitten: ‘Gooi eerst de daken maar vol’

    VEGHEL/SCHIJNDEL - Lekker fietsen in het buitengebied van Schijndel, Veghel of Sint-Oedenrode en dan links en rechts overal weilanden met duizenden zonnepanelen zien verschijnen. Voor de ZLTO is dat een schrikbeeld. ,,Gooi eerst alle daken maar eens vol met zonnepanelen”, stelt voorzitter Gerard van Zutphen van de afdeling Meierij. Toch staan ondernemers in de rij, want er ligt voor 500 hectare aan aanvragen bij de gemeente Meierijstad.