Volledig scherm
Lekker chillen in de hangmatten van Paaspop. © Robèrt van Lith/BD

Zomerse sferen op Paaspop

SCHIJNDEL - Een subtropisch zwembad op camping Paradise City, extra plekken in de schaduw en dat allemaal in zomerse sferen. Met deze elementen ging de 40ste editie van Paaspop vrijdag van start in het buitengebied van Schijndel. 

Het kwik steeg tot 23 graden Celsius toen Nielson het festival opende in de grote Apollo-hal. Later op de avond werd in het Theater ook voor het nodige vuurwerk gezorgd door Stahlzeit, een coverband van de Duitse metalband Rammstein. Het publiek genoot van een zonovergoten en prachtig ingericht festivalterrein en uiteraard van muziek. 

Volledig scherm
Davina Michelle wordt geïnterviewd na haar optreden op Paaspop. © Robèrt van Lith/BD

Keuze genoeg in de vele tenten die Paaspop rijk is; van Scooter en Within Temptation in de Apollo tot Claw Boys Claw in de Jack Daniel's en Merol in de Roxy. Maar ook buiten konden mensen met volle teugen genieten van blaasorkestjes, smartlappen en komisch vermaak. 

Vandaag en morgen gaat Paaspop verder met acts als De Staat, Oscar and the Wolf, Passenger, Clean Bandit en Ronnie Flex. 

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  BOXTEL - ,,Kijk, dit is mijn schatje." Liefdevol wijst Roel Engelaar (45) uit Ottersum zijn zwarte Toyota Supra Twin Turbo aan. Hoewel ruim dertig jaar oud, staat het gevaarte glimmend en in optimale staat tussen andere Japanse Turbo's in de showroom van Classic Park in Boxtel. Daar was het zondag 'Japan Classic Day', dus verzamelden eigenaars en liefhebbers zich rondom vele Subaru's, Daihatsu's en Mazda's. Engelaar: ,,Als kind droomde ik al van deze auto en drie jaar geleden kon ik 'm eindelijk kopen. Dat lijnenspel, ik vind het prachtig!"
 3. Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezetting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’
  PREMIUM

  Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezet­ting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’

  BOXTEL - ,,Als er nu niks verandert in Nederland, dan bezetten we nog een keer een stal”, zegt activiste Amber en woordvoerster van Meat the Victims tegen het Brabants Dagblad. Ze bracht tien uur in de Boxtelse stal door om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor wat er, volgens haar, misgaat in varkensstallen in Nederland. ,,We vinden de actie dan ook geslaagd, zelfs na alle woede die we op onze hals hebben gehaald. Want negatieve aandacht is ook aandacht.”