Volledig scherm
Lekker chillen in de hangmatten van Paaspop. © Robèrt van Lith/BD

Zomerse sferen op Paaspop

SCHIJNDEL - Een subtropisch zwembad op camping Paradise City, extra plekken in de schaduw en dat allemaal in zomerse sferen. Met deze elementen ging de 40ste editie van Paaspop vrijdag van start in het buitengebied van Schijndel. 

Het kwik steeg tot 23 graden Celsius toen Nielson het festival opende in de grote Apollo-hal. Later op de avond werd in het Theater ook voor het nodige vuurwerk gezorgd door Stahlzeit, een coverband van de Duitse metalband Rammstein. Het publiek genoot van een zonovergoten en prachtig ingericht festivalterrein en uiteraard van muziek. 

Volledig scherm
Davina Michelle wordt geïnterviewd na haar optreden op Paaspop. © Robèrt van Lith/BD

Keuze genoeg in de vele tenten die Paaspop rijk is; van Scooter en Within Temptation in de Apollo tot Claw Boys Claw in de Jack Daniel's en Merol in de Roxy. Maar ook buiten konden mensen met volle teugen genieten van blaasorkestjes, smartlappen en komisch vermaak. 

Vandaag en morgen gaat Paaspop verder met acts als De Staat, Oscar and the Wolf, Passenger, Clean Bandit en Ronnie Flex. 

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."