Volledig scherm
PREMIUM
Zwembad De Beemd in Veghel is nodig aan vervanging toe. Meierijstad wil zowel voor Veghel als voor Sint-Oedenrode een nieuw zwembad realiseren. © Van Assendelft Fotografie

Zwembaden zetten Meierijstad op scherp

ANALYSESINT-OEDENRODE/VEGHEL - Meierijstad wil komend jaar maar liefst negentien miljoen euro investeren in nieuwe zwembaden voor Veghel en Sint-Oedenrode. Is dit wel zo verstandig nu het geld in de gemeentekas niet bepaald tegen de plinten omhoog klotst? 

Welke gemeente presteert het nog om twee nieuwe zwembaden te bouwen?  Meierijstad wil dit komend jaar voor elkaar krijgen. Het college van B en W trekt ruim tien miljoen euro uit voor een nieuw zwembad in Veghel en negen miljoen voor een nieuw bad in Sint-Oedenrode. Het bedrag is nu al een miljoen per bad meer dan in april werd berekend. Dit werpt de vraag op of het bij negentien miljoen euro blijft?

  1. Controles in zes gemeenten leren: huisvesting arbeidsmigranten nog vaak niet op orde
    PREMIUM

    Huisbazen hardleers: huisves­ting arbeidsmi­gran­ten in regio blijft slecht

    HAAREN - Werkgevers, uitzendbureaus en huisjesmelkers leren te weinig van controles naar de woon- en werkomstandigheden van arbeidsmigranten. Keer op keer blijkt dat de brandveiligheid niet in orde is, er te veel Oost-Europeanen in één huis wonen of dat ze niet ingeschreven staan bij de gemeente. In de belabberdste gevallen komen al die misstanden voor in één pand. ,,We komen steeds weer dezelfde overtredingen tegen”, stelt Fred Emmerik van Kenniscentrum Handhaving van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.