Volledig scherm
PREMIUM
Zwembad De Beemd in Veghel is nodig aan vervanging toe. Meierijstad wil zowel voor Veghel als voor Sint-Oedenrode een nieuw zwembad realiseren. © Van Assendelft Fotografie

Zwembaden zetten Meierijstad op scherp

ANALYSESINT-OEDENRODE/VEGHEL - Meierijstad wil komend jaar maar liefst negentien miljoen euro investeren in nieuwe zwembaden voor Veghel en Sint-Oedenrode. Is dit wel zo verstandig nu het geld in de gemeentekas niet bepaald tegen de plinten omhoog klotst? 

Welke gemeente presteert het nog om twee nieuwe zwembaden te bouwen?  Meierijstad wil dit komend jaar voor elkaar krijgen. Het college van B en W trekt ruim tien miljoen euro uit voor een nieuw zwembad in Veghel en negen miljoen voor een nieuw bad in Sint-Oedenrode. Het bedrag is nu al een miljoen per bad meer dan in april werd berekend. Dit werpt de vraag op of het bij negentien miljoen euro blijft?

  1. Klimaatneutraal SCG'18 als rolmodel in Sint-Michielsgestel

    Klimaatneu­traal SCG'18 als rolmodel in Sint-Michiels­ges­tel

    SINT-MICHIELSGESTEL - Voetballen op haar zowat klimaatneutrale accommodatie van Sportpark Zegenwerp maakt SCG'18 welhaast tot een modelvoetbalclub. Gasloos, met warmteterugwinning én met 105 zonnepanelen zélf elektriciteit opwekkend is de Gestelse club ogenschijnlijk uniek in het land. Klaar voor de toekomst, daarmee een voorbeeld voor voetballand Nederland. Betrokken instanties, organisaties, bedrijven en omwonenden kregen vrijdagmiddag uitleg bij de realisering van het gedurfde project.