Volledig scherm
De inrichting van de nieuwe bibliotheek in Schijndel aan de Hoofdstraat is in volle gang. © Domien van der Meijden

Duizenden boeken op reis naar nieuwe bibliotheek in Schijndel: Hoofdstraat 90 gaat volgende week open

SCHIJNDEL - De Schijndelse bibliotheek heeft duizenden boeken al verhuisd van 't Spectrum naar de Hoofdstraat. Ze past de openingstijden aan, gaat meer samenwerken met winkeliers en deelt een cadeautje uit.

Flink rumoer aan de Hoofdstraat 90 in Schijndel en enkel nog lege dozen in de bibliotheek bij 't Spectrum in Schijndel. De verhuizing is in volle gang. Dat moet ook want binnenkort start de verbouwing van 't Spectrum voor de podiumaccommodatie daar.

Locatiemanager van de bibliotheek Meierijstad Gertrude van den Elzen heeft er zin in. ,,We hebben al een stuk of zestig karren vol boeken op de nieuwe locatie, en nog eens dozen vol boeken er achteraan. We maken nu met de verhuizing naar Hoofdstraat 90 meteen van de nood een deugd om de collectie uit te zoeken. Een deel van die collectie komt achter de schermen in de opslag te staan."

Cadeautje

Om dat 'cadeautje in het centrum' met het publiek te vieren, heeft de bibliotheek Schijndel honderd boeken in laten pakken en voorzien van een oranje strik. ,,Ze liggen overal in Schijndel in winkels en bij horeca. Wie ze ontdekt, mag ze hebben. Maar we vragen wel een tegenprestatie. Om er een leuke selfie mee te maken of een foto, die dan op onze nieuwe Facebook-pagina van de Schijndelse bieb wordt geplaatst."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement