Volledig scherm
De sloop van de kaarsenfabriek is begonnen. © Marc Bolsius

Kaarsenfabrikant Bolsius sloopt en vernieuwt

SCHIJNDEL - Bolsius is gestart met de sloop van de oude fabriekshallen in Schijndel en de kaarsenproducent bouwt op op die plek een nieuw hoofdkantoor.

Bij kaarsenproducent Bolsius uit Schijndel is sinds kort begonnen met het slopen van oude fabriekshallen aan de Kerkendijk. Op deze locatie verwacht Bolsius in januari 2018 een nieuw hoofdkantoor te openen. „We zijn al sinds 2012 bezig met deze plannen, dus we zijn blij dat er eindelijk begonnen is”, zegt algemeen directeur Vincent Kristen van Bolsius International BV.

Kristen meldt dat er ruim vierduizend vierkante meter aan fabriekshallen wordt gesloopt. Al sinds 2007 worden hier geen kaarsen meer geproduceerd, de productie gebeurt nu vooral in Polen en ook in Boxmeer. Het grootste gedeelte van het oude kantorengebouw van Bolsius blijft behouden. Het handhaven van cultuurhistorische elementen was een belangrijke voorwaarde van de gemeente en van de heemkundekring Schijndel.

In het Brabants Dagblad, editie Meierij, van dinsdag 7 februari volgt een interview met directeur Vincent Kristen van Bolsius in Schijndel.