Volledig scherm
Artist impression 'silotel' Noordkade Veghel. Ontwerp door de Architekten Cie., architecten: Pi de Bruijn en Wessel Vreugdenhil, www.cie.nl © de Architekten Cie., architecten: Pi de Bruijn en Wessel Vreugdenhil, www.cie.nl

Kan dat, zo'n spectaculair hotel op 35 meter hoge silo's aan de Noordkade in Veghel?

Bouwbedrijf Van de Ven in Veghel heeft een spectaculair plan onthuld voor de bouw van een hotel op de oude silo's van de Cehave aan de Noordkade in Veghel - het 'silotel'. Het moet de kers op de taart worden van het cultuur-, food- en vrijetijdscluster. Twee vragen over.

1. Kan het bouwtechnisch, zo'n hotel op silo's?

Jazeker. 'De Architekten Cie' is een gerenommeerd architectenbureau, dat eerder ook onder meer de Amsterdam Symphony heeft getekend, een nieuwbouwproject in de Amsterdamse Zuidas met twee in het oog springende oranjerode wolkenkrabbers. Deze woontoren is 105 meter hoog. Deze is ontworpen door dezelfde architect als die van het silotel aan de Noordkade: Pi de Bruijn. Wessel Vreugdenhil is de andere architect van het 'silotel'. ,,Het is op deze hoogte natuurlijk niet eenvoudig bouwen, maar we gebruiken de betonsilo’s als het ware als fundament", geeft eigenaar van de Noordkade en bouwondernemer Stefan van de Ven aan.

2. Hoe realistisch is dit plan? 

Tot nu toe heeft de gemeente Meierijstad aan alle ontwikkelingen op de Noordkade meegewerkt, de kans is groot dat de gemeente dit plan opnieuw faciliteert. Alles wat bouwbedrijf Van de Ven op de Noordkade bedacht heeft is uitgekomen. Ook Van de Ven gelooft dat hij de benodigde vergunningen krijgt. ,,Zeker als alles goed onderzocht is. Met dit ontwerp ontstaat een iconisch gebouw waarbij ook de betonsilo’s zelf een creatieve en inspirerende invulling gaan krijgen. Belangrijk is dat we de rechten van onze directe buren, op het gebied van privacy en overlast, kunnen waarborgen in het ontwerp. Meierijstad is ambitieus en daar past zo’n plan naadloos in."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement