Volledig scherm
Prins Mathijs d’n Urste en Prinses Daisy © foto Heikrikkels

Mariaheide gaat carnaval in met prins Mathijs d'n Urste en prinses Daisy

MARIAHEIDE - In een druk bezochte Krikkelstal is zaterdagavond Prins Mathijs d'un Urste en prinses Daisy onthult als 50e prinsenpaar van Heikrikkeldurrup. Prins en prinses worden komend carnavalsjaar bijgestaan door adjudantenpaar Gert Jan en Sandra van Bergen.

Mathijs van Bergen werd 25 jaar geleden geboren in Mariaheide dus een echte Heikrikkel.  Zijn vriendin Daisy is 22 jaar jong en werd geboren in Veghel.Voor Mathijs is het carnavalsleven niet vreemd als zoon van oud Prinsenpaar Gert Jan en Sandra van Bergen. Hij woont nu nog bij zijn ouders op de Bolstweg in Mariaheide samen met twee jongere zussen Romy en Manon en zijn broer Hayke. Mathijs is de beoogde opvolger van het varkensbedrijf van zijn ouders. Hij is nu werkzaam als buitendienstmedewerker bij voeronderneming ForFarmers.Naast thuis werken met de varkens, op de bouw en voor ForFarmers drinkt Mathijs graag een pilske met zijn vrienden van Club 38.

Daisy is de dochter van René en Hanny Hurkmans. Samen met haar ouders en twee jongere broers wonen ze op een varkensbedrijf in Vorstenbosch. Daisy studeert Vastgoed en Makelaardij op de Fontys en daarnaast werkt ze bij Hendriks Makelaardij in Eindhoven. Paardrijden en tennissen zijn enkele hobby´s van Daisy

Hun motto voor het komende carnaval luidt: “We goan brokke maken!!” Eerder op de avond werd afscheid genomen van Prins René d’n Urste en Prinses Ellen waarna zij toetraden tot de Hoge Raad. ’s Middags werd tijdens de Bonte Middag jeugdprinses Noor met haar adjudante Noortje onthuld.

  1. Meierijstad zet voedsel op kaart

    Meierijstad zet voedsel op kaart

    VEGHEL - Meierijstad pakt dit jaar flink uit met het thema Food. De fusiegemeente zet voedsel op de kaart vanwege het themajaar Brabant Celebrates Food. ,,Het activiteiten- en evenementenjaar Brabant Celebrates Food heeft veel los gemaakt in onze gemeente en in onze gemeenschap. Je voelt en proeft dat wij een ondernemende Foodgemeente zijn. Daar ben ik trots op”, aldus wethouder Jan Goijaarts. ,,Wij zijn het kloppend hart van de Agrifoodregio. Dat onderstrepen we met Brabant Celebrates Food.”

Meierijstad