Volledig scherm
PREMIUM
De inzameling van oud papier gebeurt in Schijndel in blauwe kliko's, maar in Veghel en Sint-Oedenrode wordt het papier 'los' ingezameld. © Sandra Peerenboom

Oud papier in Meierijstad blijft bij clubs, maar hoe?

SINT-OEDENRODE - De inzameling van oud papier in Meierijstad blijft definitief bij clubs en scholen. Alleen is nu nog de vraag op welke manier en tegen welke vergoeding. 

Volledig scherm
Harry van Rooijen © Van Assendelft Fotografie

Wandelsportvereniging Ejos uit Sint-Oedenrode haalt al ruim 35 jaar oud papier op in het dorp. ,,Zonder de opbrengst hiervan zouden we niet kunnen blijven bestaan", zegt bestuurslid Ans Vervoort. Ze is dan ook heel blij dat het gemeentebestuur van Meierijstad heeft besloten dat de inzameling van oud papier definitief bij verenigingen en scholen blijft. Dus ook in de oude gemeenten Schijndel en Veghel. Het is alleen nog zeer de vraag hóe dat gaat gebeuren. En vooral ook, welke vergoeding er tegenover staat. ,,Wij krijgen 3,5 cent per kilo", weet Vervoort. In Schijndel ligt dat nu op 2,5 cent en in Veghel op gemiddeld 3,6 cent (in het buitengebied meer omdat de afstanden groter zijn).