Volledig scherm
De Bartentunnel in Schijndel krijgt eindelijk zijn graffiti-kunstwerk. © Domien van der Meijden

Schijndelse Bartentunnel krijgt eindelijk kleur met graffiti-kunstwerk

SCHIJNDEL - Graffitikunstenaar Dave van den Berg kan eindelijk zijn hartje ophalen om de 'witte' tunnelwanden van de fietstunnel onder de Structuurweg in Schijndel te voorzien van een kleurrijk kunstwerk.

De decoratie van de fietstunnel onder de Structuurweg in Schijndel kan eindelijk zijn beslag krijgen. De kunstenaars die een reusachtig kunstwerk op de witte wanden wilde maken, moesten al twee keer hun werk staken omdat de verflagen loslieten van de tunnelmuur.

Onderzoek dat Meierijstad liet uitvoeren toont nu aan dat de wanden eerst gezandstraald moeten worden, voordat de verf van het kunstwerk echt hecht op die wanden. Er zijn twee proefvakken van een paar halve meters gezandstraald om de proef op de som te nemen. En dat werkt. Dus wordt nu eerst het hele vlak voor het kunstwerk gezandstraald alvorens kunstenaar Dave van den Berg uit Eindhoven aan de slag kan met het maken van Street Art in de tunnel.

Wethouder Harry van Rooijen is blij dat het nu zover komt. ,,In februari wordt de rest van de wand gezandstraald. De kunstenaar gaat in mei aan de slag. Schijndel had in 2016 al ingestemd met de komst van dit kunstwerk. Maar nu komt het er ook echt."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement