Volledig scherm
Het voormalige Fioretti College in Sint-Oedenrode. Hier is sinds eind 2011 het Starterscollectief Sint-Oedenrode gevestigd. De starters moeten het gebouw nu voor 1 januari 2019 verlaten. © Kees Martens

Starters Sint-Oedenrode vragen hulp aan raad Meierijstad

SINT-OEDENRODE - Starterscollectief  Sint-Oedenrode richtte zich donderdagavond met een hulpvraag richting de gemeenteraad van Meierijstad. 

Een groep van bijna twintig startende ondernemers moet voor 1 januari 2019 het huidige pand in het voormalige Fioretti College verlaten en voelt zich niet gesteund door het gemeentebestuur van Meierijstad. Het starterscollectief is sinds eind 2011 gevestigd in het voormalige schoolgebouw aan de Kasteellaan in Sint-Oedenrode, maar dit zou volgens Meierijstad bouwtechnisch niet meer voldoen en ook niet brandveilig zijn.  Volgens bestuurslid Ralph Janssen van het starterscollectief heeft wethouder Jan Goijaarts eerder toegezegd dat er altijd een alternatief zou zijn voor de starters. ,,Maar de wethouder is die toezegging helaas vergeten", zei Janssen tegenover de politiek. Goijaarts ging bij zijn beantwoording niet in op het verwijt van Janssen, maar stelde na afloop desgevraagd dat hij zo'n toezegging niet heeft gedaan. ,,Ik heb alleen toegezegd dat we altijd het gesprek aan willen gaan als er een beroep op ons wordt gedaan voor gemeentelijk vastgoed.” 

Het starterscollectief vroeg de gemeenteraad of het mogelijk is om een poosje langer in Campus Fioretti te blijven. ,,Volgens ons is het gebouw nog nooit zo veilig geweest sinds wij er zitten. Er zijn pas nog nieuwe brandblussers en rookmelders geplaatst.” De ondernemers hebben interesse in leegstaande ruimtes van het bestuurscentrum in Rooi.