Advocaat: MH17-verdachte is onschuldig, wil naar rechtbank komen

VIDEOOleg Poelatov, een van de vier verdachten in het MH17-proces, stelt ‘niets te maken hebben gehad met het vervoeren van een BUK-raket in Oekraïne’. Hij zegt ook ‘niets te maken te hebben gehad met het neerhalen van vlucht MH17 en weet ook niet wat er wel is gebeurd’.  Hij wil wel komen verklaren in de rechtbank in Schiphol.

 1. Trump verdiende ‘te weinig’ om belasting te betalen (maar ging wel voor 70.000 dollar naar kapper)
  Play
  VIDEO

  Trump verdiende ‘te weinig’ om belasting te betalen (maar ging wel voor 70.000 dollar naar kapper)

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft slechts 750 dollar (zo’n 644 euro) aan inkomstenbelasting betaald in 2016, het jaar dat hij de presidentsverkiezingen won. Dat meldt The New York Times. De krant heeft inzage gekregen in zijn belastingaangiftes over de afgelopen twintig jaar. De Democratische presidentskandidaat Joe Biden zet als reactie Trumps belastingen tegenover dat van de ‘gewone’ Amerikaan.
 2. Rechtbank veroordeelt drie MH17-verdachten tot levenslang, OM blijft zoeken naar 'man die op de knop drukte’
  MH17-proces

  Rechtbank veroor­deelt drie MH17-verdachten tot levenslang, OM blijft zoeken naar 'man die op de knop drukte’

  Drie van de vier verdachten in het MH17-strafproces zijn veroordeeld tot levenslange celstraffen. Rebellenleider Igor Girkin, zijn rechterhand Sergej Doebinski en commandant Leonid Chartsjenko zijn verantwoordelijk voor het opzettelijk neerschieten van het toestel van Malaysia Airlines boven Oost-Oekraïne op 17 juli 2014 en de moord op 298 inzittenden. Ook moeten ze een schadevergoeding van 16 miljoen euro aan de nabestaanden betalen.