Volledig scherm
© VICTOR VAN BREUKELEN

Door de Lezer: herinnering aan de EMTÉ

In de rubriek Door de Lezer schrijven lezers een verhaal of column over wat hen bezighoudt. Deze keer Piet Koolen uit Kaatsheuvel.

5 maart om 07.28 uur loop ik het hoofdkantoor van Sligro in Veghel binnen, plof mijn laptop op mijn bureau. Mijn leidinggevende is al aanwezig, wat raar is rond dit tijdstip. ,,Goedemorgen Piet, ga maar even zitten en met de deur in huis vallend: EMTÉ is verkocht aan Jumbo en Coop." Wat eigenlijk al een tijd in de lucht hing, was nu dus definitief. Maar toch, als je dan deze boodschap krijgt, heb je inderdaad een stoel nodig. Onze mooie EMTÉ-formule wordt verkocht en houdt op te bestaan, potverdorie...

Er werd koffie gehaald, en in gedachten verzonken flitste 40 jaar werken bij EMTÉ aan me voorbij. Een prachtig bedrijf wat zeker in de beginjaren van EMTÉ in een straal van 30 kilometer rond Waalwijk bij veel klanten bekend stond als de supermarkt waar je moest zijn voor je dagelijkse boodschappen. Vooral de hoge kwaliteit van de slagerij was toen al bij veel klanten bekend.

Keihard werken

Jaren samengewerkt met de familie Trommelen, die er zelf keihard voor werkte en dit ook verlangde van alle medewerkers. Dat was nooit een probleem omdat de oprechte waardering, de goede sfeer en ontwikkelingsmogelijkheden ruimschoots aanwezig waren binnen het bedrijf.

Hard en slim werken was ons motto, verbeterpunten eerder signaleren en daarna sneller uitvoeren dan de concurrentie. Alles in het belang van de klanten. Prachtig om samen met heel veel fijne collega's, vol passie en vakmanschap hier aan mee te mogen werken.

Ik was erbij

Maar wat ik nu vooral wil benadrukken en wat echt door de jaren heen onderscheidend is geweest ten opzichte van de 'gewone' supermarkten is de kwaliteit, het enthousiasme, de passie, maar vooral de klantvriendelijkheid van onze medewerkers die door de loop der jaren altijd uniek en top is geweest. Ik mag het zeggen: ,,Ik was erbij!"

EMTÉ staat dus voor hard werken in mooie winkels, maar is daarnaast ook een bepaald gevoel. Een gevoel dat je uniek bent en waar je pas over mee kunt praten als je er mee in aanraking bent geweest.

Ik hoop dat we met elkaar dit gevoel mee kunnen nemen naar de nieuwe formules en ook daar weer dit 'kunstje' gaan flikken. Gewoon de beste zijn!

Heeft u ook iets bijzonders meegemaakt? Stuur uw verhaal in via mijnbd@bd.nl

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement