Volledig scherm
De winnende foto van Gijs de Reijke © Gijs de Reijke

Gijs de Reijke wint publieksprijs Brabant in Beeld

Gijs de Reijke uit Den Bosch heeft met zijn foto van de zon die opkomt boven de mistige boomtoppen in het Oisterwijkse bos de publieksprijs gewonnen van Brabant in Beeld. Dat maakte Lex Hoge van Canon Nederland van vrijdagmiddag bekend in de Willem Twee in Den Bosch waar de expositie Brabant in Beeld te zien is.  

De mystieke foto van De Reijke kreeg ruim 650 stemmen van het publiek en liet daarmee de vier andere genomineerden achter zich. De tweede plaats is voor Cas van der Voorn met zijn foto van een concert van heavy metalband Volbeat op Strijp-S. Hij kreeg 577 stemmen. En de derde plek is voor Hans van Dongen met zijn zwart-wit portret van een deelnemer aan de Roze Maandag op de Tilburgse kermis. In totaal zijn er 1326 stemmen uitgebracht. 

Gunstige wind

Landschapsfotografie is de specialiteit  van De Reijke. Hij is een zogenoemde storm chaser en reist heel Europa door om weerfoto's te maken. Voornamelijk van flinke onweersbuien.  ,,Ik plan precies wanneer ik de ideale foto kan maken. Daarbij houd ik rekening met verschillende factoren zoals wind, bewolking, temperatuur en andere meteorologische verschijnselen."

De fotowedstrijd Brabant in Beeld is nog tot en met zondag te zien in de Willem Twee, tegelijkertijd met de prestigieuze tentoonstelling van World Press Photo. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement